söndag 21 september 2008

Seasonal event: Brewfest - Enkel uppgradering av trinkets

WoW har verkligen tagit fasta på att folk uppskattar events då man kan få enkla uppgraderingar av sin gear genom att döda en enkel boss. Tidigare har man dödat bossar som Lord Ahune och The Headless Horseman, nu är det dags for Brewfest och bossen Coren Direbrew. Brewfest startar lördagen den 20:e september och håller på två veckor och avslutas därför gissningsvis lördagen den 4:e oktober. Se till att köra Coren Direbrew så många gånger du kan, dropsen är trinkets som vanligtvis kostar 41 badges of justice.

Var finns eventet Core Direbrew...?
Coren Direbrew finns i Black Rock Depths, en skitjobbig instance att nå som level 70 som ligger i Blackrock Mountains nära Kargath. Det tar rätt lång tid att ta sig dit och närmaste portal som en mage kan göra är Stonard, så räkna med lite flygtid. Som tur är så kan Coren Direbrew droppa en remote som gör att du kan teleportera din grupp hela vägen in till BRD. Denna heter Direbrew's Remote, så se till att rolla på den om du får chansen.

Var hittar jag eventet?
Coren Direbew eventet är upplagt precis som de andra - lvl 70 event för 5-mannagrupper med möjlighet att summona bossen en gång per dag. Man gör en enkel pre-quest i precis utanför Orgrimmar (Save Brewfest!) och sedan är det bara att bege sig till BRD med sin 5-mannagrupp. Väl där inne så går man direkt höger och klickar på en av de små lådorna (Mole Machine Console)för att komma till Coren Direbrew. Ni förstår när ni ser det.

Väl inne hos Coren Direbrew i BRD
När hela gruppen är i rummet hos Coren Direbrew kan man sätta igång eventet varsin gång. Precis utanför rummet står en NPC som ger dig möjligheten att starta eventet (Du får questet Insult Coren Direbrew). SOm vanligt är det begränsat till att du endast kan starta eventet en gång per dag, men du kan ju alltid försöka hänga med nån annan grupp som kanske behöver just din typ av karaktär...

Taktik för Coren Direbrew
Coren Direbrew är riktigt enkel. FÖrsta gången jag lirade honom med Aimbot så tog vi ned honom med 4 man. Tanken tar hand om Coren Direbrew, healern på tanken och sen resten på adds som kommer upp lite då och då med mullvadsfarkoster (!). När adds är dödade så är det lätt att fokusera på Coren Direbrew. Det är ganska likt Lord Ahune, men mycket mycket lättare. Inga speciella faser eller nånting, bara tank & spank.

Vad droppar hos Coren Direbrew?

Det är främst trinkets som droppar. Det är omgjorda badgetrinkets (kostar 41 badges vanligtvis) som faktiskt är riktigt fina. Han droppar även unika epic mounts samt en epic dagger som ser ut som en krossad ölflaska. Rätt kul!
  1. Balebrew Charm
  2. Brightbrew Charm
  3. Direbrew Hops
  4. Dark Iron Smoking Pipe
  5. Empty Mug of Direbrew
  6. Coren's Lucky Coin
Fina tanking trinkets, men som vanligt även bra saker för casters.

  1. Swift Brewfest Ram
  2. Great Brewfest Kodo
  3. Direbrew's Shanker
Lycka till och må rollen vara med dig. Det här eventet vill du verkligen inte missa - särskilt inte som tank eller hybrid. Då har du mycket att vinna...

Inga kommentarer: