onsdag 24 september 2008

Utnyttja Armory med scripts

Enda sedan jag blev involverad i denna blogg så har jag letat efter funktioner/script som kan presentera varje karaktär på ett enkelt och snyggt sätt baserat på WoW-Armory. Vi har diskuterat frågan i gillet och kommit fram till att det kanske inte gjorts nåt riktigt bra eftesrom det troligen - iaf om det programmeras dåligt - skickar för många förfrågningar på Armory för just Eternal Sleep eller vilket annat gille som nu skapar ett sådant script. Meningen var att man skulle kunna lägga upp en presentationssida där allas karaktärer visas med gear - en bantad version av armory helt enkelt - som dessutom uppdateras varje natt kl 03.00 eller liknande.

Nu har vi dock hittat ett jävligt ballt script som gör nåt liknande, dock med den informationen som vi hade tänkt att banta bort - men ändå likväl mycket användbart. Det är Antiarc hos MMO-champion.com som har skapat ett par användbara script som skickar ett par förfrågningar till riktiga Armory. Med dessa script kan man på ett mycket enkelt sätt få fram en översiktsbild på sitt guilds reputation status, vilka tradeskills Eternal Sleep har, etc.

Den bästa kommer dock sist - dvs. en förteckning på karaktärerna. FANTASTISKT! Det är dock inte så snyggt presenterat, men rätt bra ändå. Du ser inte vilken gear de har, men den innehåller simpla länkar till Armory för varje karaktär istället. Simpelt och bra. Om man nu skall klaga så skulle jag helst vilja se den obuffade statistiken - det är lite onödigt med MOTW, stambuffs etc.

Här kan du se Eternal Sleeps förteckning av level 70 karaktärer.

Jag vet inte hur länge denna länk ligger upp, det är dock inga större problem att scrape:a denna fil efter att man genererat den.

För att kolla upp ditt egna guild/gille så kan du gå in och testa de olika verktygen på MMO-champions egna Armory och knappa in ditt guildnamn samt vilken server du spelar på.

Tipsa gärna om fler liknande tjänster, det finns säkert en hel del. Dock vill vi helst utnyttja onlinetjänster, inte plugins eller liknande som måste användas när man lirar WOW. Det är inte det som vi främst vill hitta, men tipsa även om ni har nåt riktigt bra sådant verktyg.

Väl mött i Outland och speciellt i BRD.

Inga kommentarer: